Havregrynskugler og børnelavede scrapperier

Noget af det jeg (og børnene) spiser mest af, er havregrynskugler. Især i starten af december. Og jeg har netop lavet en ordentlig portion af “Luksus havregrynskuglerne”, som er dem med marcipan i. I får da lige opskriften:

500 g havregryn, 375 g flormelis, 250 g smør, 125 g kakao, 2 dl fløde, 3/4 ss vanillesukker, 250 g marcipan, evt. 1 ss romessens. Alt æltes sammen og stilles i køleskab til dejen er afkølet. Formes herefter til kugler som kan pyntes som man vil med fx. kokos, krymmel osv.

IMG_0197

Jeg ved godt at det lyder af meget, med 500 g havregryn osv. men her i huset “fordamper” den slags med lynets hastighed og alle er enige om at nissen, da vist er i konfektdåsen ud over at spise risengrød.

Sebastian (6½ år) har lavet et til-og-fra gavemærke ude i SFO’en, som han kom med og sagde at det skulle jeg have. Han var så stolt og glad. Han synes ikke det er helt nemt at klippe buerne i hjerterne med saksen, så han selv bliver tilfreds, men dette gik an.

IMG_0205

Sidste år lavede jeg disse juletræer med børnene, hvor jeg klippede kræmmerhuset og hvor børnene rullede papir rundt om strikkepind og var med til at lime/klipse på og pynte med glimmerlim.

IMG_0207

Hvad laver I af pynt med jeres børn? Links i kommentarerne modtages med kyshånd.

Mere fra min blog:

9 kommentarer

  1. Opskriften er også utallige steder på nettet. Prøv bare at Google “Luksus havregrynskugler”…
   … men det gør den ikke mindre god! :O)

 1. Det er altså lækkert med havregrynskugler. Min opskrift er lidt anderledes end din, men det er stadig godt hehe. Og det er da nogle søde juletræer. Og hvor er det da dejligt at få sådan en stolt barn hjem 🙂

 2. De havregrynskugler lyder godt nok lækre!
  Mine drenge er 14 og 16 og gider ikke lege jul med mig mere, hulk ; )
  Men det er nogle supersøde træer i har lavet.
  Du må have en god fredag aften.

 3. Den opskrift synes jeg virker bekendt. Vi har også problemer her i huset med havgrynskugler der fordamper. Underligt !!!! Men havregryn er jo sundt, siges der. Så pyt.
  Så fin et til og fra kort fra din søn.
  Jeg kan ikke bidrage med gode juleting for børn, men har da nogle rørperleskåle-ideer. De er ikke så julede – men kan bruges hele året. Lægger dem på bloggen snarest.
  Min datter er udviklingshæmmet og 18 år – men er ca. på SFO-niveau.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.