Sommertogt 2023 – del 5

Lørdag d. 15. juli: Aarø – Assens

Det er en forholdsvis kort tur vi tog til formiddag, da der ikke er ret langt fra Aarø til Assens. Vi er sejlet til Assens, da Sebastian, Isabella og Elisabeth vil stige ombord på mandag, – men i morgen, søndag, lover de temmelig meget blæst, så vi ville hellere være sikre på at komme i havn på Fyns siden i dag.

Det småregner i ny og næ (bl.a. en ordentlig skylle da vi skulle tilbage fra SuperBrugsen), men ind i mellem bygerne er der også lidt sol, som vi udnytter max til at lufte hundene. Vi fik en fin aftentur rundt om jordbassinerne, hvor sukkerfabrikken (der lukkede i 2006) dumpede al jorden, som de skyllede af sukkerroerne. 10 olympiske svømmebassiner om året med jord, blev kørt ud på strandengen (som ikke var der mere). Flot område.

Til aften havde vi uvejr! Med torden, lyn og meget kraftige vinde (se video). Båden klarede det dog fint og vi havde ingen skader.

Uvejr i Assens

Søndag d. 16.juli: Overliggerdag i Assens

En rigtig slappe-af-dag med kraftig blæst, bliver brugt på Tour de France og andet i fjernsynet i båden. Vi er rigtig godt tilfredse med mobilt bredbånd + AppleTV. Vi streamer ALT, og har alle vores enheder på. Når vi ser meget fjernsyn m.m.kan vi bruge ca. 20-25 Gb data på en dag. Men når vi har tømt data på bådens mobile bredbånd, deler vi bare data med vores andre enheder til AppleTV’et. Det har vist sig at være meget bedre end “antenne”-TV, selv om vi har antenne helt op øverst i masten. Det fungerer simpelthen virkelig ringe i nogle havne. Så vi er gået over til udelukkende at streame (ligesom vi også gør derhjemme).

Lidt gåture, lidt handlen ind og ellers bare dase-dag.

Mandag d. 17. juli: Teenagerne kom ombord

… så for den. Når blot det er Michael og jeg, der er ombord på SOMI, bredder vi os i agterkahytterne, hvor cykler, gummibåd, ekstra tasker, vasketøj osv. hurtigt hober sig op. Så i dag måtte vi til det: Rydde begge agterkahytter, så de unge mennesker kunne få en plads at være på. De kom med tog og bus til Assens kl. 15:32, hvor de var med til at handle ind til aftensmad (og næste dages måltider) inden de blev installeret i SOMI.


Udgivet

i

,

af

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.