Sommertogt 2023 – del 3

Tirsdag d. 11.juli: Mårup – Juelsminde

Tirsdag morgen forlod vi Mårup og havde en rigtig fin sejlads – det meste for sejl til Juelsminde, hvor vi ankom til en PROP-fuld havn kl. 13. Det var virkelig mystisk at komme fra en populær havn (Mårup), som der var god plads i, til en fuldstændig fuld havn (Juelsminde), som er en af de rigtig store. Det viste sig dog at der skulle være havnefest fra onsdag d. 12. juli og ugen ud i Juelsminde… og derfor var sejlerfolket valfartet til havnen. Vi har flere gange været i Juelsminde og har godt kunnet li’ den hyggelige by, men i år skuffede byen. Mange butikker var lukkede i hovedgaden (“forladt”) og stod tomme, – der var kø på toiletfaciliteter og selv havnefogeden kaldte havnen for “et stort kaos”.

Onsdag d. 12. juli: Juelsminde – Kongebro (Middelfart)

Vi var ret enige om, at vi måtte videre inden havnefesten skulle til at gå i gang for alvor i Juelsminde, så vi stævnede tidligt ud og sejlede mod Middelfart. Lige udenfor Juelsminde så vi både sæler og marsvin. De var nemme at få øje på i dag i det rolige vand (men svære at fotografere).

Vi har ofte talt om, at det kunne være dejligt, hvis vi kunne få plads i Kongebro, som er en lille havn, lige ved siden af Lillebæltsbroen (den gamle). Men når vi har været forbi har der været fyldt op. I dag havde vi dog heldet med os (der var faktisk flere grønne pladser) og vi fik Danmarks flotteste udsigt fra båden ud over Lillebælt. Her fik vi set marsvin lige udenfor havnebassinet. Smukt med smukt på.

Vi fejrer også fødselsdag ombord i dag, da Tapaz bliver 9 år 🇩🇰🇩🇰🇩🇰⛵️🥳🎉

Torsdag d. 13. juli: Overliggerdag i Kongebro

DMI og YR var ret enige i dag, de lovede begge ustadigt vejr, så vi blev enige om en overliggerdag i Kongebro, hvor vi kunne nyde at luftemulighederne for hundene var lige inde på land, hvor man med det samme kan følge Lillebæltsstien langs Lillebælt. Der ud over er Middelfart også et besøg værd, blot 1 km gåtur og man står i gågaden. Vi var modige og gik til Middelfart uden paraplyer, hvilket gjorde at vi måtte søge ly (for hurtige regnskyl) i diverse butikker, porte og store træer på vej tilbage til SOMI, og snige os afsted når regnen aftog.

Hen under aften, hvor maden blev tilberedt på gaskomfuret i båden, skulle hundene luftes. Jeg mente, det var klaret op og ville gerne en god tur rundt på næsset ved Hindsgavl. Michael mente at han hellere måtte tage en paraply med. Vi gik afsted i flot (tør-)vejr, men da vi nåede campingpladsen på “spidsen”, så trak bygerne MED lyn og torden sammen over os, – og jeg skal lige love for at vi fik vand igen. Skipper blev så gennemblødt og våd, at han nægtede at gå, – så Michael måtte have ham op og bar ham tilbage til båden, hvor vi alle måtte skifte fra yderst til inderst og tænde for varmeblæseren, så vi kunne tørre.

I øvrigt opdagede jeg en virkelig lækker garnbutik i Middelfart, hvor der var MEGET fristende inspiration til næste strikkeprojekt (jeg er næsten færdig med mit “Skulderblad”-sjal fra Geilsk). Ja, faktisk forelskede jeg mig, ved personalets hjælp, i en Summer Sorrel, i lyse, lette blå farver. KnitSistersStudio hjalp til med at vinde garnet op i nøgler, så ikke Michael skulle sidde og få ondt i armene i båden. Det er bestemt ikke sidste gang jeg besøger denne lækre og behagelige forretning.

Tilbage i båden denne aften blev “skulderbladet” strikket færdig, og jeg begyndte at se videoer om, hvordan jeg skulle starte sommerblusen.


Udgivet

i

,

af

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.