Agility – videre med grundtræningen

Tapaz og jeg knokler for tiden med agility’en. Yvonna sørger for at vi har vores grundtræning og teknikker i orden. Intet undgår hendes skarpe og kritiske blik. Redskaberne bliver stille og rolig indlært, med 2on2off på felterne, og vippen, som første feltredskab. Slalom er indlært med buer – først på en kort med 4 pinde, og derefter udvidet med 2 pinde af gangen. Vi er nået til 12 pinde på slalomen, og kun buer lige på start- og udgangen.

image
Tapaz i en lige nedgang (derfor springstøtterne), hvor han hopper op på vippen ca. midtpå.
image
Vippen bliver holdt oppe i den ene ende af en havestol, så Tapaz kun får et lille vip/bump til at starte med. Derefter sænkes havestolen/kassen, der holder vippen, så der vippes mere og mere.

Og I  Hvalsø Hundevenner sørger Naya for at udfordre os – på den “tilpasse” måde.

I dag var det en lille bane på 12 forhindringer, der kun bestod af 4 spring og 1 tunnel – hvor svært kan det være? Daaaaaaah… svært nok med en hurtig Turbo Tapaz! Men vi kom til sidst fint igennem og vi kunne løse 7-12 på flere forskellige måder.

Skærmbillede 2016-05-17 kl. 21.55.58

image

Sidste tirsdag havde Naya udtænkt denne handling-bane til os:

image

Skærmbillede 2016-05-17 kl. 22.33.15

Ved siden af “handling”-banerne har Tommy en “slange”-bane med alle feltforhindringer, pose og slalom på, så der er tid til at få indlært redskaberne ordentligt uden handlings-cirkuset.


Udgivet

i

af

Kommentarer

2 svar til “Agility – videre med grundtræningen”

 1. Andreas P Avatar

  Hey,

  Super fint indlæg med agility. Min familie har en westie, der simpelthen pisker afsted med 240 i timen hele tiden men han har lidt svært ved at høre helt efter.

  Jeg kan stå i køkkenet og bede ham om at “sitte” – så kan jeg gå et par meter ind i stuen og så følger han efter? Det er som om han ikke “tør” at gå glip af noget?

  Har du nogle tips og tricks til dette??

  /// Andreas

  1. Sofie Fjeldsted Olsen Avatar

   “set-up” (hunden sidder imellem dine ben) og “bliv” trænes i meget små bidder indtil hunden bliver siddende imens jeg går ud og placerer mig på banen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.