AG grundtræning af Ego

I lørdags var Ego og jeg til AG-træning i Hvalsø Hundevenner, hvor Børge (instruktør) havde sat denne bane op:

AGbane11apr15

Jeg brugte en del tid på at komme igennem banen – stykvis. Samtidig var der momenter på banen, der fik mig til at tænke i “redninger” i stedet for “hvordan-kan-jeg-lære-min-hund-dette” (grundtræning), så jeg ikke vil have problemer i lignende situationer frem over, -eller i det mindste at jeg ville have en ide om, hvordan jeg skulle få det til at fungere sammen med Ego.

Derfor tog jeg banen og en “kålorm” (Michaels udtryk for en tunnel) med til Yvonna, som havde tilbudt at hjælpe mig. Igen i dag blev banen delt op i “bider”, -men nu var der god tid til at få drøftet, hvilken en grundtræning der skulle til. Det er dejligt at føle, der er tid “nok” og at der ikke står nogen andre og venter på at komme til.

Yvonna er meget specifik i sine anvisninger, og begrunder det tydeligt til andre situationer/baner. Yvonna husker mig på, at jeg ikke skal blive “hektisk” med mine arme – og at jeg faktisk har tid nok på banen. Selv når jeg skal have fart på fx når Ego skal passere 11-12-13. Det gør at Ego laver et perfekt skift, hvor Ego løber bagom mig, når jeg er på vej hen mod spring nr. 14.

Yvonnas anvisninger i min grundtræning med Ego på denne bane kan kort opsummeres i:

  • Ved start: Gå frem, stræk armen bagud, så Ego løber til din arm/hånd, og ikke din krop (der delvist vil være bag vingen på spring nr. 2)
  • Før Ego afsted med armen bag din krop.
  • Få hånden lukket til en knytnæve – det virker – da tendensen med at pege bliver minimeret.

Jeg er også igang med at få trænet slalom, så den sidder i skabet hver gang. Ego løber stadig med buer på, men i næste uge, bliver de gradvist taget af. Ego er på denne måde blevet fuldstændig sikker på indgangen, og jeg kan “sende” ham ind i slalom fra forskellige vinkler. Der ud over har de støttet ham, så han gradvist har øget farten, og får de rigtige “moves” igennem slalom. Se bare her:

Tapaz på 9 måneder er jeg også begyndt at starte op med simple “for”-øvelser, som jeg skal bruge når vi rigtig skal i gang med at løbe agility. Med Tapaz træner jeg:

  • “setup”, hvor han skal sætte sig imellem benene på mig
  • “bliv”, -efter en setup, så jeg kan gå fra ham, imens han bliver siddende.
  • “legetøj” – belønning med trækkeleg og bold. Især uden at han hopper vildt op af mig, når han forsøger at få fat i den igen efter slip-kommando.
  • “Fremsending” til legetøj, nogle gange igennem en allé af springstøtter.
  • “Tunnel” – løbe igennem en tunnel der ligger lige
  • Fremsending rundt om ting (fx busk-træ-springstøtter-stol-taske), efterhånden skal det blive til et 8-tal rundt om to springstøtter uden overligger.

Udgivet

i

af

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.