Hven – Norreborg havn

Vi stod op, og gjorde os klar til at tage afsted fra morgenstunden til Hven.

IMG_4202
Kronborg … ham Chr d 4, byggede da et slot af format, fordi han skulle indkræve lidt skat?
IMG_4203
Her på Øresund, er der stor trafik af færger og tanker, så man skal se sig godt for, og være i stand til at vurdere de andres og egen fart.
IMG_4206
Det går der-ud-af med genuaen sat.
IMG_4208
Skipper lever op til sit navn og har fuldstændig tjek på vind, sejl og færden ombord.

Hven er der tre små havne, som godt kan blive temmelig fyldte i sommerferien. Vi sigtede mod Norreborg havn, som vi anløb ved 10.30-tiden. Straks kom havnefogden ud og hilste os velkommen i den lille havn, og oplyste om havnens faciliteter (der er til at overskue).

Skærmbillede 2016-07-11 kl. 11.13.43
Der er præcis 8 sømil fra havnen i Helsingør til Norreborg på Hven. Vi tilbagelagde turen på ca. 1,5 timer hvor vi blot satte Genuaen.

Vi skal vente med at indløse havnebillet til kl. 12, da vi ellers kommer til at betale for natten der er gået. Havnebilletten koster 200  s.kr/døgnet og den dækker gratis strøm. Der er toiletter med bad (badet koster 5,- (automaten tager både danske og svenske) – nogen der har mønter?). Michael mener det er godt at vi har varmt vand og bad i båden. Ellers byder havnen på egen sandstrand med badebro, minigolf og svensk idyl. En perfekt havn at lande i, også hvis man har børn med. Det kan være vi smutter indenom på vej hjem, når vi har ungerne med ombord.

IMG_4210
Perfekt plads, hvor vi ligger langskibs. Det er havnefogeden i baggrunden, der straks satte ned over græsset for at byde os velkommen – det har vi kun set få steder i de danske havne.
IMG_4212
Havnefogeden (med kasketten i hånden), servicerer alle, der kommer forbi havnen.

Jeg kan ikke lade være med at tænke tilbage på, sidst jeg besøgte Hven for 6 år siden, hvor vi legede “de gule cykler” og inspiserede øen for Sæby Gershøj skole, som skulle aflægge den et besøg i den efterfølgende uge med alle eleverne. Nøj, hvor er Elisabeth lille (3 år).

Efter frokost og en badetur til hundene, besluttede vi at cykle den “lange” 12 km tur, Hven rundt. Der er mange flotte udsigter og her i højsæsonen er der en mægtig stemning på øen.

IMG_3669 IMG_3672

IMG_3673
Kyrkbacken – med den gamle kirke i baggrunden.
IMG_3674
Kyrkbacken havn. Billedet er taget fra den gamle kirke.
IMG_3675
Hvens cykeludlejning med de karakteristiske gule cykler. Den er lige ovenfor færgehavnen Bäckviken.

Vi mødte mange andre cyklister rundt på øen i dag, – og kun meget få biler samt et dansk ægtepar i en golfvogn (som de også havde lejet i cykeludlejningen). Der er en helt særlig stemning på denne ø, rigtig hyggelig.

IMG_3677
Hven har deres eget ismejeri, og det måtte vi selvfølgelig smage. Iskiosken findes i færgehavnen “Bäckviken”, og ligger lige på cykelruten.
IMG_3678
Den lange afmærkede cykeltur, som vi fulgte er 11,5 km. og kan tilbagelægges på ca. 1,5 timer. Der er nogle steder på ruten, hvor grusstien er temmelig stejl, men det gør ikke noget at man sætter tempoet lidt ned og trækker nogen steder.
IMG_3680
Det trak op til en lille hurtig regnbyge da vi kom tilbage til båden.

Mange danskere synes ikke vejret er ret godt for tiden. Jeg synes dog det er fint. Faktisk tror jeg ikke, jeg ville have ret godt af meget mere sol i dag. 🙂

IMG_3679
Det giver kulør at være på sejlerferie.

Skipper fik også afprøvet sin svømmeteknik, da han blev udsat for sit livs første svømmetur i dag.

https://youtu.be/GtC2hBAyqq0

 


Udgivet

i

af

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.