Kastrup-Skanör-Gislöv

Tirsdag d. 12 juli:

Vi forlod den stille dejlige havn Norreborg på Hven, og sejlede til Kastrup havn.

IMG_3682
Tapaz har fødselsdag i dag – 2 år! Her sidder han på Hven, sammen med Ego, tøjret til masten imens vi gør klar til afgang.
IMG_3684
Lige inden vi når Kastrup får vi en ordentlig byge, så Michael er trukket i sejlertøjet – det vandtætte – og undrer sig over at hans kondisko ikke fungerer som gummistøvler.

I Kastrup havn er der ikke ret mange pladser, hvor der er plads mellem pælene til en vores båd (3,8m i bredden), til sidst besluttede vi os for at “trække maven ind” og kaste båden ind på en pæleplads, hvor pælene måtte give sig lidt for at vi kom ind. Det gik.

IMG_3686
Kastrup havn, temmelig omskifteligt vejr – nu solskin!

Vi luftede hunde, købte havnebillet og tog derefter cyklerne en tur langs strandvejen på Amager. Hold da op, stranden er godt nok forandret med det nye flotte “Amager Strandpark” ved 5-Øren (hvor Kastrup havn ligger). Sådan så det absolut ikke ud for 20 år siden, hvor jeg en kort periode boede på Øresundskollegiet. Vores mål med cykelturen var at indkøbe fødselsdagsgave til Sebastian, og herefter shoppede vi lidt rundt omkring på Amagerbrogade, sluttende med Føtex, hvor vi provianterede til de næste par dage. Vi har fundet ud af at både Kvickly og Føtex, har et ret stort udvalg af færdigblandede salater og kødretter, der er nemme at anrette ombord, uden at man skal opbevare alle mulige slags grøntsager overalt på båden (hvor det nu kan stuves ind).

Faciliteterne for sejlere i Kastrup er tip top, smart at man kan stoppe bruserens “timer” undervejs i badet, det gør at 5,5 min. pludselig føles rigtig længe til 5,-kr. Men pas på… der er en “farlig” biks på havnefronten: Hellers.dk  😉

Amager strandpark med omkringliggende muligheder for badning, motion, og fritluftningsområde for hunde er perfekte. Helt sikkert en havn vi vender tilbage til – også med børn.

IMG_3687
Tapaz og Ego foran bade-“anlægget” ved Amager Strandpark/5-øren.

Onsdag d. 13. juli:

Vi besluttede os for at tage forholdsvis tidligt afsted, da vi vil til Skanör havn i Sverige. Vi kan se på kortet, at havnen er lille og eftertragtet og derfor er det godt at komme tidligt. Skanör er Sveriges bud på “Skagen” med lækker badestrand, ungdomsmiljø, fiskerestaurant, iskioske m.m.

IMG_3694
Morgensvømning ved Kastrup havn. Border-drengene elsker det.
IMG_4217
På vej til Skanör med Øresundsbroen i baggrunden.
IMG_4218
Vindmøllerne som står lidt syd for Malmö, de kan også ses når man kører over Øresundsbroen.
IMG_4216
Ego og Skipper slapper af
IMG_4219
Tapaz

Da vi ankom fik vi kilet os ind i mellem en svensker (fastligger) og en tysker. Dog ikke så langt at vi kunne gå på land fra vores egen båd, så vi måtte ind over enten svenskeren eller tyskeren for at komme i land. Det er lidt bøvlet at bære Ego og Tapaz ind over de andre både når de skal i land, -men de fleste er ret “sippede” med hundepoter/ridser i dækket, så vi tager ingen chancer og hundene må bare finde sig i at blive båret lidt på.

Midt i frokosten (som vi tog lidt sent) trådte den svenske kystvagt pludselig ombord på Lea (med våben i bæltet og det hele). Han havde set at vi havde hund med og ville se hundepas. Han blev rimelig overrasket over at vi havde hele 3(!) hunde ombord, og skulle have udpeget hvilket hundepas, der hørte til hvilken hund. Skipper er kun lige godt 14 uger gammel – og hans rabbies-vaccination er derfor ikke helt 3 uger gammel (det bliver den først på mandag), men det lod ikke til at det var noget problem for kystvagten, da han bare konstaterede at deres vaccinationer var gældende til 2017 alle sammen og at den “lille” var født i år.

Skanör er en fin havn, og der er gode muligheder for at bade på sandstrand, samt gå lange flotte vandreture (afmærkede). Men selve det “leben” der er, er ikke lige mig, jeg er mere til de mindre lidt “stille” havne – især mens vi ikke har børnene med ombord.

Selve Skanör by er ikke ret stor, men der er dog både bank, apotek og en stor ICA i byen.

IMG_3695
Solnedgang fra molen – Skanör. Det er Øresundsbroen man lige kan skimte.
IMG_3697
På aftenluftetur med hundene gik vi forbi et hav af småhytter i alverdens pastelfarver. De ligger spredt langs stranden i klitterne.
IMG_3698
Hvad man helt præcist skal bruge sådan et lille skur til her på stranden (uden vand og el) gik ikke op for mig, men tilsyneladende er det til opbevaring af liggestole, bikini og andet strandrelateret.
IMG_3699
Solnedgangen – det sidste af den fra stranden lidt syd for Skanör havn.

Torsdag d. 14. juli:

Vi forlod Skanör ved 9-tiden om morgenen sammen med tyskerne, som vi lå kilet sammen med i havnen.

Ud gik vi sydpå et temmelig langt stykke, da der er ret lavvandet ind mod land. Herefter gik vi direkte efter Gislöv havn, som vi kom frem til ved frokost-tid.

Gislöv havn er en lille, stille – lidt slidt – havn, lidt udenfor Trelleborg. Men helt perfekt til os. Sandstrand, havnecafé og en lille bådudstilling (antikke både) er at finde umiddelbart på havnen. Det koster 170,- s.kr. i døgnet at anløbe havnen uanset bådstørrelse. Hertil køber man et Tally-kort, hvis man vil have strøm ombord imens man ligger i havn. Selve havnefaciliteterne (toilet, bad, vaskemaskine, tørretumbler) er gratis når man har indløst havnebillet. Fred og ro i havnen.

IMG_3700
Gislöv Läge – her er fred og ro.

Gislöv Läge (som landsbyen hedder) byder ud over havnen og badestranden på et pizzaria og en købmand (“kolosal-marked” – griner). Super hyggeligt og lidt a la den tidligere Vellerup-købmand.

IMG_3704
Pizzaria (i øvrigt udemærkede pizza’er) og den lille købmand – og det er hvad man kan finde ud over havnen og busstoppestedet (vendeplads) i denne lille by.

 


Udgivet

i

,

af

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.