New York – planlægning og afrejse

Disse blogindlæg om vores tur til New York, har jeg skrevet for at huske turen selv, samt (måske?) inspirere andre, hvis de skal en tur “over vandet”.

Flybiletter og hotelophold blev booket primo januar 2016 – meget simpelt på Momondo.com (direkte fly med SAS) og derefter fandt jeg et hotel på Hotels.com til os på Manhatten. Her faldt valget på Marrakech Hotel, der ligger i Upper West-kvarteret ikke langt fra Central Park.

IMG_2876
Tidlig aftensmad i Kastrup inden den 6:42 timers lange flyvetur til Newark Airport

Vi lettede fra Kastrup torsdag aften kl. 18.45 (dansk tid) og landede i Newark AirPort 6 timer og 42 min. efter – kl. ca. 21.00 (lokal tid). Der er en lang og grundig kontrol af alle indrejsende i USA, og derfor tager det ret lang tid at komme forbi tolderne i lufthavnen, da alle skal have taget deres fingeraftryk (alle 10 fingre) og fotograferes (igen). Alle bliver desuden spurgt om, hvad formålet med opholdet er, hvad man har tænkt sig at lave i USA, og der bliver kigget på ESTA-erklæringer (en slags visum, som skal udfyldes og betales (78 dollar) inden afrejse), og ekstra udfyldt papir i flyveren, hvor man (igen) skal skrive, hvor man vil opholde sig og hvad man vil foretage sig under opholdet i USA. Til slut slap vi igennem, men ikke uden at fortælle, hvornår vi havde tænkt os at tage hjem igen.

IMG_2877
Netop lettet fra Kastrup

Bagageudleveringen var hurtigt og nemt overstået og der er god skiltning til AirTrain (gratis), som var vores valg ud af den kæmpe lufthavn. Ved skiftet til alm. regionaltog købte vi billet (automat) til Penn Station (New York), det koster 13 dollar pr. pers og det tager 25 min. På Penn Station stillede vi os ved kantstenen og prajede hurtigt en “gul taxi” (som på film). Det tog taxi-chaufføren en halv times tid at køre os frem til hotellet, der lå Broadway 2688 (Upper West kvarteret) – og 30 dollar (incl.drikkepenge som bør ligge på 20-30% i taxis).

IMG_2882
På vej ned – i Newark Airport (New Jersey)

Mit armbåndsur sagde på nuværende tidspunkt 5:15 (dansk tid), så vi var lettere “brugte”. Uret i hotellets lobby fortalte mig dog at kl. kun var lidt i midnat da jeg var nede og hente et ekstra tæppe og lagen, -da det der “konvolut-sovning” aldrig kommer til at fungere med mig (kun 1 dyne til 2 personer, -det bliver meget koldt for Michael… Fnis).

“Over & Out” for første dag… Zzzzzzzzz….


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.