New York – Central Park og Sigthseeing

Søndag i New York.

Det ses tydeligt i gadebilledet at det er søndag i dag. Vores ende af Broadway (Upper West) er spærret af, om omdannet til en markedsplads, hvor alle mulige (og umulige) kræmmere har stillet deres boder op, hvorfra de sælger ALT dingel dangel. Alle småbutikker på gaden er lukket, men de store shoppingcentre og restauranter holder åbent.

IMG_2927
Efter at have kigget på dette “flødeskum med diverse topping” og set det lagt i bagels med salat, var jeg nødt til at spørge hvad det var. Flødeost! Okay… og med smag fra jordbær, peanutbutter til jalapenos…

Efter morgenmaden, slentrede vi en tur over i Central Park. Den er kæmpe stor (ca. 4 km x 1 km), og jeg skal hilse at sige at jeg har fundet ud af, hvor den almindelige newyorker tilbringer sin søndag – især ud på eftermiddagen var der trængsel på græsset. Desuden var der i dag arrangeret 1/2 maraton for kvinder (2 omgange rundt langs kanten af parken) og der var derfor en del løbsarrangører, samaritter, mobiltoiletter m.m. opsat langs ruten. Fin park der var ved at komme i forårsstemning.

IMG_4057
Parken er stor, men rundt langs kanten hele vejen rundt tårner storbyen sig op.

IMG_4053 IMG_4051 IMG_4049 IMG_4048

IMG_4055

IMG_3241 IMG_2935

I det sydvestlige hjørne finder man Colombus Circle, og (endnu) et shoppingcenter. Dette center har i underetagen et stort udvalg af grønt og mad, som man kan købe. Perfekt hvis man står og skal spise frokost i parken. Vi var dog ikke helt blevet sultne nok endnu, så vi nøjes med en kop på Starbucks, hvor næste træk blev planlagt.

IMG_3226
Vi ser mange hunde – nogen af dem på vej i parken og blive luftet. Denne med fine sko…
IMG_2928
Næste træk planlægges…

I det sydøstlige hjørne af Central Park (på 5th Ave) ligger den store Apple Store, -der aldrig har lukket. På gadeplan ses butikken på lang afstand som en glasterning med et æble i, selve butikken er gravet ned under gadeplan, lige under terningen.

IMG_2934
Den kendte Apple-butik.
IMG_3227
Apple-butikken UNDER den store glas-terning.

I første omgang kom vi ud af Apple-butikken uden at bruge penge. Udenfor butikken sad vi på pladsen og slikkede solskin, da en Sightseeingbus passerede og vi besluttede at sådan én måtte vi prøve i solskinsvejret. Det er nemt at finde “de røde mænd” på gaden der sælger billeter, og 4 meter papirstrimmel senere sad vi på toppen af hop on – hop off busserne ved 16:30-tiden.

IMG_3231 IMG_2936

Det viste sig at være en rigtig god idé. Den billet vi købte gjaldt i 48 timer (54 dollars pr. billet – med 10 dollars i rabat i forhold til “listeprisen”) og den gælder ud over busserne også til en bådrute, og indgangen til en natklub (man skal dog købe 2 drinks her), og rabat på indgang til nogle museer. Vi skiftede bus og guide på Times Square, og var heldig med guiden, som satte sit personlige præg på turen rundt på Manhatten.

IMG_4075 IMG_4072 IMG_4067 IMG_4065 IMG_2938 IMG_2937

Vi sluttede turen af ved Times Square et par timer senere, og det blev tid til aftensmad og “ladestationen” på hotellet igen.

IMG_2942
Vores del af de udprintede 4 m. billetstrimler, deres kvittering var ca. 1/2m pr. billet.

 


Udgivet

i

af

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.