Rom på 4 dage

Jeg er netop kommet hjem fra en forlænget weekendtur i Rom og dette indlæg er fyldt med links og tips til mig selv (og andre), der en dag skal en tur til Rom.

Torsdag formiddag fløj vi fra Kastrup til Fiomicino med SAS. Allerede 24 timer inden afgang kan man via SAS-app’en  lave check-in, vælge flysæder m.m. Selve flyveturen tager godt et par timer (2t 10 min). I Fiomicino-lufthavnen kører der toge direkte fra lufthavnen til hovedbanegården (Termini) i Rom hvert 20. minut. Selve turen tager 32 min. og koster 14 Euro pr. person. I lufthavnen investerede vi også i et Roma Pas, som giver ubegrænset adgang til offentlige transportmidler i Rom i 3 dage samt betaler indgangen for 2 attraktioner (ud af 36 nævnt i hæftet). Passet kostede 32 Euro, -og er pengene værd fordi det er supernemt at komme rundt (Roma Passet gælder IKKE for togrejsen til og fra lufthavnen).

Hjemmefra havde vi googlet os frem til at “man” bestilte hotel via Venere.com (her opretter man sig som bruger, og man logger på denne hjemmeside efterfølgende når man skal se sine reservationer). Af mine forældre var vi blevet anbefalet at tage et hotel i området omkring Termini (hovedbanegården), dels fordi de er billigere her, og dels fordi det er supernemt at komme til og fra hotellet. Vi endte med at booke os ind på et 2-stjernet lille hotel AltaVilla. Der er en grund til at der ikke umiddelbart er noget “pænt” billede af hotellet på forsiden af deres hjemmeside. Men da vi udelukkende bruger hotellet som sovested om natten og evt. et par timer med fødderne oppe sidst på eftermiddagen, så er det et OK hotel til prisen.

Morgenmaden var inkluderet i prisen på hotellet, og vi var også nede i kælderen og kigge på “herlighederne”. Lad det være sagt med det samme: Italienere/romere spiser ikke morgenmad! De køber en espresso på farten og senere op af formiddagen går de ind i en “bar” og køber endnu noget sort til halsen og evt. en crossiant el. lign. Hotellets såkaldte morgenmads-buffet(???) bestod af ristet brød pakket skivevis 2og2 i poser, lidt skiveskåret (friskt?) brød, og små pakker med smør, nutella, honning og syltetøj som man kunne smøre på. Der ud over var der kaffe (brygget på muldjord i følge Michael) og juice (på karton) i plastikkrus til. Det var en nem beslutning at droppe dette måltid i hotelkælderen de kommende dage. Til gengæld blev vi stamkunder i den lokale engelsk-inspirerede bar, der solgte hjemmebrygget kaffe i alle afskygninger, lavede te med citronskiver m.m. og havde et stort udvalg af friskbagte croissanter m.m.

 

(fortsættelse følger)


Udgivet

i

af

Kommentarer

2 svar til “Rom på 4 dage”

  1. Lone Sommer Avatar

    fortsættelsen???

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.