Tutorial på træk-ud-kort med plastikpose

Start med 2 stk. manillamærker (jeg har brugt nogle der var 6,5×13 cm). Klip 1 stk. cardstock (farve ligegyldig, -kommer ikke til at kunne ses) med målet 6,5×11 cm og sæt en strimmel plastikpose (jeg har brugt en alm. frysepose) 6 cm bred “rundt om”. Jeg har brugt rød power tape til at lime plastikposen fast med, -ikke for stramt, plastikposen skal LET kunne glide hele vejen rundt om midter-cardstock’en.

IMG_0401IMG_0402IMG_0403

Manilla-mærkerne sættes nu fast (igen med power tape) PÅ plastikposen, så det ene mærke sidder fast på “forsiden” og det andet på “bagsiden”. Se nedenstående billeder:

IMG_0404IMG_0405

Nu “motioneres” plastikposen med manilla-mærkerne, så den ruller let frem og tilbage. Når mærkerne er skubbet sammen ser det sådan ud:

IMG_0406

Frem og tilbage, mere motion, så du er helt sikker på at det bare “glider”.

Klip et “omslag” der er 15½ cm lang og ca. 12½ cm (mål evt. på dit kort, da det er lidt forskelligt, hvordan manillamærkerne er kommet til at sidde. Jeg måler fra hul til hul).

IMG_0407

Omslaget falses ved 7cm og 14 cm og der klippes hjørner af på lim-flappen.

IMG_0409

Hvis der ønskes huller er det nu de skal punches på det der bliver kortets forside:

IMG_0410

IMG_0412

… og nu kommer vi til et lille trick, som jeg kæmpede en del med at løse igår. Klip en strimmel på 1 cm x ca. 10 cm og lim den fast midt på “plastikpose-stykket” UNDER plastikposen.

IMG_0413IMG_0414

Skub manillamærkerne sammen og buk strimlen rundt om, LØST, så manillamærkerne med lethed stadig kører frem og tilbage på posen.

IMG_0415

Lim på de små “flapper” på strimlen og lim hele baduljen ind i omslaget, der hvor du ønsker det. Nu rutscher midter-sektionen ikke ud og ind når du hiver i dine manilla-mærker, det sørger denne skjulte strimmel for.

IMG_0416

Lim på limflappen og luk kortet.

IMG_0417

Nu skal forsiden bare pyntes og der skal selvfølgelig skrives/stemples på manilla-mærkerne. Det er meningen at man hiver NED i manilla-mærket forneden og at manilla-mærket foroven selv “popper” med op.

IMG_0418

Jeg har forskudt mit midterstykke lidt, så det ligsom er naturligt at hive i manilla-mærket forneden, -men det kan man gøre som man ønsker.

Rigtig god fornøjelse, håber denne lille anvisning var anvendelig, ellers skriv dit spørgsmål i kommentarfeltet.


Udgivet

i

af

Kommentarer

3 svar til “Tutorial på træk-ud-kort med plastikpose”

 1. Camilla Avatar

  Fantastisk – har lavet sådan et kort før med en TUT – kan bare ikke huske hvor den var – så rigtig mange tak.Skal vist prøves at laves igen.

 2. lonol/Lonnie Avatar
  lonol/Lonnie

  Flot øh…kort ? eller hmm.. tag =D sjovt og anderledes. Skal da helt klart prøves, tak for tut

 3. Sofie Avatar

  Se flere tutorials ved at Google “Double slide cards” (det vidste jeg ikke de hed), men der er fine tuts på youtube m.m.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.