Igår brugte jeg hele eftermiddagen ude hos en veninde. Vi har lavet en juletradition med at lave konfekt sammen. Så vi gik igang:
Tanja havde hørt (i radioen) at man skulle kunne lave hjemmelavet hindbær-marcipan selv, så det lagde hun ud med, og forsøgte sig også med portvinen i nogle af dem.
Jeg lagde ud med årets “forsøg”; Skumfiduser med chocolade og peanuts. Det smager faktisk bedre end det lyder.
Så lavede vi Mozart-kugler, Bailey-kugler, Krims-Krams, Nougat-stang, Snitter osv. Stort set alle opskrifter har vi fra Odense Marcipans hjemmeside. Og Elisabeth og Sebastian lavede havregrynskugler til den store guldmedalje (…eller også spiste de dem).
Ud på eftermiddagen måtte vi også liiiiiige ud og afprøve kælkene, inden vi gik igang med at lave aftensmad; Ovnstegt vildsvin, kartofler, sovs, bønner og waldorf a la orange.
Noget af dagens produktion, pakket i konfektdåsen (hvor den af en eller anden grund også fordamper fra).
Fik jeg fortalt at Tanja har lavet de lækreste syltede grønne tomater, som jeg spiste til frokost ovenpå helt alm. leverpostej (mummme):
7 kommentarer til “Store-Konfektdag”
Det lyder som en dejlig tradition!
Tror måske også at jeg vil lave lidt konfekt i dag. Vejret indbyder i hvert tilfælde til det.
God søndag.
Tak, Karina!
Ja, der er i hvert fald inspiration nok på nettet til julekonfekt, -det er ikke altid helt nemt at vælge, hvad man vil lave 🙂
God 2. søndag i advent.
Sikke en hyggelig dag!!! Vi skal også have lavet småkager mm, men det bliver lidt tættere på julen 🙂
Har være heldig at få lov til at smage dem i dag og dem har i sku lavet meget godt 🙂
Var der stadig flere tilbage??? Hold da op, Tanja må have et godt “gemme”-sted. Hi hi…
… her har jeg også været nødt til at gemme væk, da jeg bor sammen med nogle særdeles “søde tænder” incl. mine egne…
Det kender jeg godt, det dér med konfekt der fordamper 😉 Skønne vinterhygge billeder du har taget.
En rigtig hyggelig dag i har haft.
Det ser lækkert ud. 🙂