Overliggerdage i Nykøbing

3. dag: Ringholm – fuglereservat

Det blæser igen i dag, ja faktisk har de lovet vindstød op til stormstyrke både i dag og i morgen, – så vi skal helt klart ingen steder ude på vandet.

Vi har før været cyklet fra Nykøbing Sj. til Rørvig, og cykelruten førte os ud på en dæmning gennem et fuglereservat, så det besluttede vi at gense i dag.

View Ranger (app) havde denne rute, som vi besluttede os for at følge rundt, den er godt 9 km, når man går fra havnen og rundt.

Ude i Ringholm Skov, hvor man går langs med vandet oplevede vi, hvordan skarv’ene havde reder med unger. Der var et vældigt “leben”, og bedst som vi går, når jeg lige at sige til Michael: “… her lugter altså… af hønsegård, -lidt lige som jeg husker fra min barndom ude hos min mormor og morfar på hønse- og andefarmen i Venslev”. Knap havde jeg sagt disse ord, før nogle af fuglene valgte at skide ned på os!!! Og nu bemærkede vi at den grønne vegetation i skovbunden stort set var helt hvid; af fuglelort! Lidt længere fremme mødte vi en gruppe mennesker der var bedre forberedt end os, da de havde slået deres paraplyer op inden de skulle igennem “skide-skoven”. Ha ha.

Vandrestien igennem Ringholm Skov
Vandrestien, -stadig er vegetationen grøn.
MANGE skarv-reder, og træerne er gået helt ud, da de ikke kan tåle de mængder gødning, som fuglene producerer.
Endnu flere reder… med fugle der skider!

Kort efter fugleskidnings-stien kommer man op på jævn grusvej igen, der fører ud over dæmningen. Her er der forskellige overdækkede muligheder for at studere fuglene fra både små huse langs vandkanten og selve fugletårnet. Vildt reservatet i Hov Vig. Der er opsat info-tavler, hvor der er billeder og beskrivelser af de 267 fuglearter der er i området.

Lige inden man går ud på dæmningen ligger dette strandhus.
Fuglene (skarv?) står på det lave vand.
Det blæser temmelig meget, da Skipper og M er i fugletårnet.
M og Skipper i fugletårnet.
Endnu en af udkigsposterne langs dæmningen med info-tavler om dyrelivet.
Stien tilbage mod havnen går forbi Ringholm Gods og det nedlagte gartneri. Flot dansk landskab.

4. dag: Næsholm – borgruin

Det blæser (surprise!), og vi studerede endnu engang kortet over lokalområdet og fandt nye steder vi skulle studere. I dag faldt valget på Næsholm borgruin. Vores foldecykler blev taget frem og pumpet til den godt 4 km lange cykeltur til Næsholm.

Skipper får lov at komme med. Han spændes fast i bunden af hundekurven, så han kan sidde og følge med uden at lave en hasarderet udstigning.

Vi lagde cyklerne på en P-plads et godt stykke fra selve broen og øen med ruinen. Der er vandresti hele vejen rundt om søen på ca. 3 km.

Broen der fører over på øen. Broen er rekonstrueret ud fra de fund man har gjort.
Broen er lavet i egetræsplanker med håndsmedede søm og rekonstueret dog uden vindebro-delen lige inden man når øen.
Resterne af det tårn, der har været på øen.
Resterne af stormandens bolig, samt tårnet.
Igen et sted med fantastisk dejlig natur.
På vej hjem blev Skipper træt og han kan lige ligge og sove i cykelkurven.

Tilbage i båden stod eftermiddagen på afslapning. Noget positivt i forhold til at vi har haft corona-tid i Danmark er, at alle restauranter med respekt for sig selv har lavet take-away. Da vi blev sultne til aften ringede vi derfor over i “Café Nokken” og bestilte Nokken burgere og nachos.

Café Nokken ligger lige ned til havnen. Vi har altid fået god mad derfra.
Nemt at cykle over efter maden i Skippers cykelkurv.
Så er der serveret. Igen i dag var maden helt perfekt.

Udgivet

i

af

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.