Sejler-sommerferie start

Vores sejlersommerferie er begyndt, og ligesom sidste år er båden pakket med børn, cykler og hunde og alt hvad der dertil hører.

Havnekatten, Sonny, i Holbæk Marina er kælen, når ellers ikke hundene er i nærheden.

Farvel og på gensyn, Sonny
Farvel og på gensyn, Sonny

Vi har snakket om, at vores tur i år skal gå til Samsø, Endelave og derfra tage Århus-bugten sydfra helt op til Ebeltoft/Øer og hvis der er tid og vind/vejr til det, så en tur til Grenaa og derefter Anholt.

 

Vores første tur går dog ud af Isefjorden til Odden Havn. En sejlads som vi efterhånden er ret godt kendte med, og som forløb forholdsvis stille og rolig for motor fra fjordudmundingen til Odden, da vi havde modvind.

 

Jeg har før ”anmeldt” Odden havn her på bloggen, som en havn man bare ”er” i, for derefter at sejle videre. En ren overligger-havn uden noget særligt at byde på… MEN, i dag kan jeg sige noget ganske andet.

Sebastian og jeg tog vores cykler frem og planlagde en tur ind på havnen og se på ”Odden Fisk”, hvor vi ville købe vores aftensmad. Sikke en dejlig fiskeforretning, med kæmpe udvalg og en lille fortovsrestaurant. I dag var der også en der solgte frugt og grønt lige ude foran, så vi fik handlet alt, hvad vi skulle bruge for at tilberede et 5-stjerners måltid (som Sebastian kaldte det).

Havnebilletten blev indkøbt, og til min store overraskelse så jeg, at ishuset havde ”udvidet”, så man ikke længere skulle ind i grillen/fritureosen. Oven i købet havde de fået italiensk is i nogle af bøtterne. Jeg vovede at spendere to is (jeg har før anmeldt netop dette sted med meget ringe karakterer for deres iskvalitet), og nøj de var gode! Jeg kan virkelig anbefale de italienske is.

 

Toilet og bad har man fri adgang til via en kode (ingen kort og kontanter nødvendig), og havnens internet virker også – på landsiden. Vi lå langskibs ude på den yderste mole, og herude rækker forbindelsen ikke.

 

Vi tilberedte og spiste vores lækre fiskemåltid, og hundene fik svømmet fra stranden, der ligger lige vest for havnen. Turen i morgen blev planlagt til at gå til Samsø/Mårup.


Udgivet

i

,

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.