Debut i LP2 med Ego

Så blev det dagen, hvor DKK kreds 1 havde inviteret til lydigheds- og rallyprøver i Ølstykke. Og dagen, hvor Ego skulle debutere i LP2. Det er piv-koldt og tåget!

Ego og jeg til LP2 i Ølstykke.
Ego og jeg til LP2 i Ølstykke.

Jeg havde på forhånd ikke så store forventninger til prøven, da jeg har været gået lidt i stå med hensyn til at træne lydighedsøvelserne. Jeg har i stedet fokuseret på mit samarbejde med min hund, og det skal stadig optimeres, så det ikke kun er i stuen/egen hal at jeg kan lave programmerne til topkarakterer. Feltet (fremadsendelsen) er vores akilleshæl, og jeg er ikke nået ud på mere end et par meter i afstand med Ego, og derfor gav øvelsen også 0 point i Ølstykke i dag. Men ellers ser vores program rigtig lovende ud. Der er ingen af de andre øvelser, som vi har store udfordringer med. Generelt er min udfordring: generalisering af øvelserne også med (mange) fremmede hunde i nærheden. Jeg er dog i gang med at skabe træningssituationen for Ego, da jeg har meldt mig på lydighedshold i DKK, for at møde (mange!) og fremmede hunde og træne koncentrationsevnen op hos Ego.

Ja, for at det ikke skal være løgn er det ikke kun andre hunde der er vores “udfordring”, det er Erling (dommer i dag) også. Se bare med her, hvad Sebastian har fanget på videoen under dagens prøve (suk!):

[embedplusvideo height=”372″ width=”612″ standard=”http://www.youtube.com/v/gRrCwY2cYks?fs=1″ vars=”ytid=gRrCwY2cYks&width=612&height=372&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep1648″ /]

Bedømmelsen blev til en 10’er i fællesdæk, en 9’er i apportering, 4 x 8-taller i hhv. Fri ved fod, Stå og sit, Indkald fra dæk og Helhedsindtryk, 7 point i Næseprøven, 6½ point i Stillingsskift, 5 point i Frem og tilbage spring og et enkelt 0 i Fremsending. Da stillingsskift og springet er nogen af de “sikre” øvelser, er der sådan set kun fremadsendelsen og koncentrationsevnen, vi skal have mere styr på inden I ser os igen til prøve.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.