Sejlerferie – også i regn og blæst

Det er blevet sommerferietid, og den ellers planlagte første uge i Østrigs bjerge, blev erstattet af en uge ekstra i båden. Vi tager ingen chancer i udlandet i dette corona-år.

Vi har 3 uger at gøre godt med, og vi har snakket om at sejle til Limfjorden og kigge lidt på den i år. Ingen af os har været sejlende dertil før, så det bliver spændende at se lidt nye farvande.

Som sædvanlig er der sket diverse forbedringer/opgraderinger på båden, inden vores sommertogt. I år er det bl.a. blevet til: Indendørs vinteropbevaring (så Michael har kunnet gå at pudse og polere indenfor hele vinteren inkl. total nedslibning af bunden + ny primer og maling), ny Genua (sejl), nyt toilet, der er i sat AIS (så vi nu er synlige for alle), gummimembran i motoren er skiftet, ny kortplotter (Raymarine AXCOM 7) der selvfølgelig snakker sammen med selvstyreren og AIS, ny hylde over motoren (bl.a. skoopbevaring), diverse småreperationer og udskiftning af lidt tovværk, ny elektrisk induktionskogeplade, det nye bådnavn “SOMI” er blevet offentliggjort og navnet sat på båden.

1. dag: Holbæk – Nykøbing S

Ego elsker når vi sejler og har fast (nusse-)plads på en af bænkene når vi er på søen.
Michael ved roret, – første etape går fra hjemhavnen (Holbæk marina) til Nykøbing S.

Båden var klar og sommerferie-pakket ud på eftermiddagen, og så gik det ellers for motor til Nykøbing S. Vi ankom ved 19-tiden og til vores overraskelse var der rigtig god plads i havnen, så vi fik en af vores yndlingsgæstepladser, – langskibs – helt ude for enden af en af broerne. Her i Nykøbing S koster en havnebillet 200,- kr./døgnet for både 10-15m inkl. vand, el og bad. Man lægger et depositum på 50,- kr. for Tally-kort som giver adgang til toilet og bad.

12,7 sømil fra Holbæk til Nykøbing S – logget med KeepSailing (app)

2. dag: Nykøbing S – overliggerdag

Vejrudsigten forudsiger regn med regn på – hele dagen, så det var ikke svært at bestemme os for en overligger-lørdag i Nykøbing S. Hundene fik en kort lufte-pruttetur inden morgenmaden, og i det korte opholdsvejr (dagens eneste) tog vi på en hyggelig bytur op i gågaden.

Gågaden i Nykøbing S – der er alle indkøbsmuligheder og dagligvarebutikker i denne lille by.
Den lille gågade i Nykøbing S byder på hygge og lidt shopping.

Tilbage i båden i let småregn stod hundene klar til at komme over i den nærliggende hundeskov, og gå hjertestien rundt – regn eller ej. På hjertestien kommer man bl.a. forbi det “Psykiatriske museum” med de-hjerneløses-kirkegård tilknyttet det tidligere kapel. I dag var der langs stien opsat nogle gamle fotos fra det tidligere psykiatriske hospital, og der hang hæklede hjerner i plastikbokse på kirkegården.

Hundeskov, hvor hundene må gå frit året rundt, – blot de er under kontrol. Tapaz er som regel i snor, da han går alt for langt i “forvejen” til at jeg kan sige han er under “kontrol” 🙂
Træ med hæklede hjerner i bokse på “de hjerneløses kirkegård”.
De hæklede hjerner er lavet i pang-farver.
Forstanderpar – og overlæger på det tidl. psykiatriske hospital/opholdssted, der også ligger begravet her på kirkegården sammen med de tidl. patienter, som ikke havde familie hjemme de kunne blive begravet hos.
Kuperet terræn, der også fører forbi udsigt til solcelleanlæg (varmt vand) og vandtårnet – selve byens vartegn.
Selv om det regner, er der faktisk nogenlunde tørvejr i den tætte del af skoven.
Nykøbing S havn – i regnvejr!
Hundene bliver lagt til tørre i cockpittet, inden de kan komme ned i salonen. Tapaz synes det er mægtigt at kunne holde øje med, hvad der foregår, mens Skipper hellere vil i sofaen hos mor.
… og det kom han så 😉
Selv om det regner virker vores gasgrill – og bøf & rødvin er kongemad på en regnvejrsaften.

Vi har til aften god tid til at se vejrudsigter og sejlsikkert-app’en, – og da de lover kraftig vind, – helt op til stormstyrke(!), i morgen bliver det nok en overliggerdag mere i det Vestsjællandske. Nu må vi se.


Udgivet

i

af

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.