Recallers 5.0 – Egos sommerprogram

Som en sommerferie(-trænings-)gave til min dejlige border collie Ego, købte jeg en plads på Susan Garretts træningsprogram “Recallers 5.0”. Og med sloganet “Every day is GAME day” har Ego og jeg nu gennemført uge 1.

Game 1: Grib fat i hundens halsbånd, træk hunden let til dig, og giv den en godbid i den position. Helt fantastisk leg, hvis du spørger Quark, som også træner med på nogle af legene.

Game 2: Hundens navn siges én gang(!) og hvis den kommer hen til mig, gribes fat i halsbåndet, og der fodres med godbidder. Legen leges også med forstyrrelser (biler, børn og hunde der går på kirkestien udenfor min have).

og efter de to første legedage, tænkte jeg, YES – det bliver nemt det her! … men så…

Game 3: Crate-Games(!), jo jo… Ego har da været i bur, men jeg har vist aldrig trænet ham i, at han først må sætte sig op (fra liggende/afslappet adfærd), når jeg rørte ved lågen! Blive siddende i buret, med lågen åben, uanset hvad jeg finder på at gøre udenfor buret imens. Først komme ud på mit signal, og derefter SELV opsøge buret igen. For slet ikke at tale om videreudviklingen af denne leg: Ud og ind af bilen, Hunden holder sin posistion til nyt signal, perfekt start ved fx agility, få hunden til at blive i kurven/kassen osv. Denne leg bliver jeg vist ikke færdig med sådan lige med det vuns.

Game 4: “DetErDitValg”. Denne leg handler om at hunden SELV skal foretage sig nogle valg i forhold til, hvordan hunden kan optjene sin belønning. Jeg er stødt på det før, og har trænet det en del under navnet “DoggyZen”. Ego er MEGET glad for pølser, så ind imellem kan jeg stadig friste ham “for meget” så han ikke lige klarer opgaven, –men efter lidt tid, kan jeg både tabe pølserne og ligge dem på poterne af ham, UDEN at han spiser dem.

IMG_0003

Nu har vi weekenden til at “forfine” ovenstående lege lidt, inden næste uge, hvor der er 5 nye lege på programmet.

2014-05-31 15.42.54IMG_0002


Udgivet

i

af

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.