Lockoutet

Mit professionelle arbejdsliv som folkeskolelærer på en middelstor folkeskole i provinsen (Jægerspris Skole) beretter jeg normalt ikke om her på min blog. Men en usædvanlig situation kræver også et usædvanligt blogindlæg (eller flere).

Jeg har været lærer siden august 1998, og kan nu se på min lønseddel, at jeg har titlen “overlærer” (det betyder bl.a. at jeg ikke kan stige flere løntrin, da jeg er på løntrin “døds-løn”). Lidt erfaring skulle jeg også mene at have fået mig igennem årene, og alligevel prøver jeg i øjeblikket noget, som jeg ALDRIG har prøvet før: DLF (Danmarks lærerforening) og KL (Kommunernes landsforening) har ikke kunnet lave nogen overenskomstaftale (efter Den Danske Model) og derfor lockout’ede KL alle overenskomstansatte lærere fra d. 1. april 2013 (desværre ingen aprilsnar).

Første konfliktdag, hvor Sebastian var med til diverse demonstrationer. Her er han på Torvet i Fr.Sund
Første konfliktdag, hvor Sebastian var med til diverse demonstrationer. Her er han på Torvet i Fr.Sund

Det betyder at jeg nu IKKE må gå på arbejde (og heller ikke får løn). Imens konflikten kører kan vi få lov at optage et lån i DLF, der svarer til en ny-uddannets løn. Lånet skal selvfølgelig tilbagebetales når konflikten slutter, så lige nu mangler jeg knap 3000 kr. efter 3 dage.

Konfliktdagene går med aktiviteter, hvor vi gør os synlige i gadebilledet og forhåbentlig får en stor del af befolkningens øjne op for, hvad det er, der er ved at ske med den danske folkeskole.

I dag gjorde vi os synlige ved broen, hvor vi stod i det tidsrum, hvor der er bilkø.
I dag gjorde vi os synlige ved broen, hvor vi stod i det tidsrum, hvor der er bilkø.
... når køen stoppede for rødt delte vi lærer-æbler og flyers ud til billisterne.
… når køen stoppede for rødt delte vi lærer-æbler og flyers ud til billisterne.

Vi ses derude…

…og så håber jeg snart at konflikten stopper, så jeg kan få lov at undervise og være lærer (med alt hvad det indebærer) igen. Jeg håber at regeringen lytter og ikke blot ophøjer KL’s forslag til lov (hvis de laver et regeringsindgreb, -lidt svært for en S og SF regering), da jeg tror mange læreres engagement vil dale drastisk, hvis vi skal ind og arbejde efter 8-16 regler med topstyring på vores opgaver.

I må også lige have mine kolleger i Horsens “slag-sang”:

[embedplusvideo height=”372″ width=”612″ standard=”http://www.youtube.com/v/DDj6my5w6HE?fs=1″ vars=”ytid=DDj6my5w6HE&width=612&height=372&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep8266″ /]

Udgivet

i

af

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.