Fossiler og “kroppkaker”

Lidt nord for Sandvik, kan man ude langs kysten finde denne gamle mølle, der ikke kværnede korn, –men sleb fliser. Møllerne sleb fliser frem til engang i 1930’erne, hvor maskiner efterhånden overtog arbejdet (før møllerne havde man sat heste til at trække en bom med slibestenene på). Her langs kysten ligger stenbruddene også, og der findes masser af fossiler i stenene. Sebastian hjembragte en hel del, som nu ligger og afventer en tur med olie, så fossilerne træder rigtig frem.

IMG_0273IMG_0274IMG_0276IMG_0279IMG_0283

Vi gik et godt stykke videre op af kysten, hvor vi fandt en læplads (for to små regndryp, der passerede imens vi spiste mad).

IMG_0284IMG_0285IMG_0288IMG_0290IMG_0292IMG_0293

Tilbage ved bilen (holdte ved stenbruddet ved Sandvik), nåede vi lige at samle de sidste fossiler inden regnen satte ind. Hele bilen stemte derfor for at besøge det lokale hjemmebageri og købe kager med hjem til eftermiddagskaffen. Der var bare liiiiige en detalje som vi havde overset… På skiltet stod der KROPPkaker og ikke KOPkaker! Så da jeg stod i køen (den var lang) udenfor bageriet var det først da jeg fik stukket næsen helt ind i “bixen” at det gik op for mig at det her vist ikke liiiiiige var hvad vi søgte. Faktisk overhovedet IKKE heller (det lugter bare meget forkert når man har sat næsen op efter wienerbrød o.lign.). “Kroppkaker” blev i mine øjne til indbagte indvolde (lidt a la finker) i kartoffelmos-kugle, stegt i flæsk og spist med syltetøj til… Yyyyddrghhh… I svenskernes øjne var det en yderst lækker ret og folk valfartede her til Evas kroppkaker. Jeg valfartede UD og beordrede tur til købmanden, hvor jeg fik indkøbt rigtig kanelsnegle og popcorn til eftermiddagsregnen.

IMG_0295IMG_0298IMG_0296

Eftermiddagsregnvejret blev brugt på postkort-skrivning og hygge i teltet på campingpladsen. Vi tilberedte aftensmaden i campingpladsens køkkenfaciliteter, da vi ikke ønskede at grille i regnen. Men dette var feriens eneste regn –og stadig 20 grader.


Udgivet

i

af

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.