Fotoredigering -julekort med indbygget fotogave

Som mange af jer sikkert ved, underviser jeg i digi-foto på skolen. Dvs. eleverne lærer at tage bedre billeder, samt redigere og scrappe dem på skolens computere i Photoshop Elements.

Idag har jeg arbejdet en del på et projekt eleverne skal lave her op til jul: Årets julekort! Det går helt præcist ud på at tage et julebillede (jeg fik Elisabeth til at tage en nissehue på) her er billedet jeg tog:

IMG_8493

Herefter gik jeg igang med en større fotoredigering! Først tog jeg og fremhævede nissen ved at beholde den i farver og lave resten af fotoet i “sepia”. Derefter tilføjede jeg forskellige finesser fra “vintage-stilen” og smurte lidt kindrødt på “nissen” samt gav den en ramme og lidt lir i kanten (selvfølgelig med en farve jeg har taget fra nissehuen hvor den er mørkest), så nu kom billedet til at se sådan ud:

nisse sepia_farve_vintage_ramme_edited-1

Så nu skal billedet printes ud og monteres på et kort, sammen med God Jul punchet ud med cirkel-punchen (2”)… Jeg er faktisk blevet rigtig godt tilfreds og håber på at kunne glæde familien med hjemmegjorte julekort. Hvis jeg får tid, må jeg også have taget et nissebillede af Sebastian Smiley

Alle ideer har jeg fra diverse kurser (internetbaserede) hos Jessica Spraque.

… og her er det færdige resultat, med indbygget fotogave, da billedet (10×15) er lige til at tage af forsiden og sætte op i ramme eller på køleskabet Smiley

IMG_8504IMG_8505


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.