Rally Camp 13.-15. maj 2022

For længe siden fik Yvonna lokket mig til at melde mig til MindDogs rally-camp i St. Bededagene. 

Yvonna og Pepper

Ved ankomst til Brobyværk blev vi inddelt på hold, og fik udleveret en tidsplan for, hvilke instruktører vi havde. 

Jeg startede med Iben, der havde fokus på den mentale forberedelse ved banegennemgang. Jeg tog følgende “punch-lines” med mig:

1. Vær grundig i din tør-træning (= uden hund), hjernen husker (også) når man gennemgår uden hund.

2. Hjælp din hund ved ALLE skilte, også dem som hunden er skarp i. Lad vær’ med at sjuske, fordi hunden “kan” skiltet.

 

Så blev det Helles tur, hvor der var fokus på HELHEDstræning. Dvs. hvor skal belønningen være? Hvor kan hunden opnå sine godbidder? Vi skal lære hunden at tigge – inde på banen, for det er når hunden gør det godt PÅ banen, den skal have sine godbidder. 

Jeg tog med mig:

  1. Skipper skal have godbidder når han præsterer TOP-dollar , – ikke til at lokke ham rundt med, eller få ham til at stoppe med at snuse osv. 
  2. Jeg skal ikke kalde på Skipper og få ham med mig, – han skal være opsøgende på at det er NU, og at NU går hans godbidder (=mig og frikadellerne). 
  3. Tænk over min skridtlængde. Start med små skridt (en halv hundelængde), så hunden har en mulighed for at komme med (på en “flot” måde).
  4. Når man går på banen er START-skiltet blot et STOP-skilt for hunden

Dag nr 2 Rally Camp

Bianca -instruktør fra Holland

I dag begyndte første træningspas med instruktør, Bianca, kl. 9:00-12:00.

  1. Bianca bad os om at overveje, hvordan vi varmede vores hund (og os selv) op til at gøre vores bedste når vi trådte ind i ringen. Både i den daglige træning, men også konkurrencer. Det skulle nemlig ligne hinanden. Overvej HVAD vi ønsker (formålet) at opnå ved at gøre noget bestemt. Hvordan hjælper vi/forbereder vi vores hund på det der skal til at foregå?
  2. Derefter talte vi om motivation og varighed (uden godbidder/legetøj) i trænings-intensiteten. … og at vi skulle overveje at forlænge den ved sociale belønninger (fx stemme-ros, klap, nus, leg m.fører u. legetøj). Overvej, hvordan Skipper synes det er fedt at blive belønnet med “social belønning”, – i dag synes han det var lidt underligt. 
  3. Forstyrrelsestræning. Første træningspas sad hundene ved siden af fører (“plads”)i snor og blev belønnet for at tage kontakt og holde fokus på egen fører, mens “drillepindene” forsøgte at lokke hundene til at komme hen til sig med fx godbidder. Andet træningspas var at hund og fører lavede rallyøvelser omkring kegler (8-tal, spiral, slalom) imens drillepindene forsøgte at tage hundens opmærksomhed. 
  4. Skipper – var en “case” for sig selv, da han belønner sig selv med at opsøge (læs: stikke af) og tage kontakt til andre hunde og førere. Derfor foreslog Bianca “negativ-beløning”, hvor de andre på holdet blev udstyret med lidt vand fra vandflasker (vi havde ikke vandpistoler eller blomsterforstøvere, der ville ha’ været perfekte), og hvis (/når) Skipper tog kontakt til andre førere/hunde, der stod lidt væk i en cirkel om Skipper og jeg, så fik han et lille skvæt vand. Det overraskede Skipper, – og han opnåede ikke at rose sig selv med at tage kontakt til andre. Til gengæld fik han MEGA ros af mig, når han opsøgte kontakten og gik med mig. Så var frikadelle-automaten (=mig) meget gavmild.
Pia og Breeze tager en slapper
Maibritt’s Laura flader også ud. Det er hårdt at arbejde så intenst.
Jørgens hund: Max er der dog lidt energi i endnu.

 

Frokostpause

Instruktør Iben, stod for A-holdets eftermiddagstræningspas kl. 13-16. Iben valgte at lave lidt individuelt tilpasset træning, så jeg tog Tapaz på hans første seriøse rally-træning. Tapaz gjorde det bare SÅ flot! Han gjorde ALT, hvad han kunne for at gætte, hvad jeg gerne ville ha’ ham til. Sjovt (for mig) at se ham tilbyde adfærd jeg ikke har trænet i årevis. Fx. lette ben (UDEN tis og på kommando) op af noget (i dag en platform). Jeg brugte nemlig platform for at træne “ind foran og stå, og kort vej tilbage i “plads-position” – både på højre og venstre side. Da det først gik op for ham, hvad han skulle på platformen foran mig, så gik det meget let. Hans bagpartskontrol er (i mine øjne) LIGE I SKABET. Jeg havde en kæmpe OPTUR.

Yvonna og jeg har booket et anneks i Skallinge via AirBnB, hvor vi bor med hundene. Der er 8,2 km til træningspladsen for RallyCampen i Brobyværk. Der er ingen luksus, men det er et billigt sted at overnatte. Skipper er så træt i dag at han bare tiggede om at komme op i sengen og sove, efter at han havde fået aftensmad. Ja, generelt er der MEGET ro på vores 3 hunde. Vi er også selv godt “stegte”, da vinden har været MEGET frisk, og vejret lidt skiftevis overskyet og sol. Det kræver meget solcreme, og det gør en temmelig (naturlig) træt. 

 

 


Udgivet

i

af

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.