Fastelavnsboller – i flere udgaver

Så er der blevet eksperimenteret lidt ud i fastelavnsboller her på Hasselgård. Heldigvis kom der et par test-smagere forbi ude i træningscenteret, for ellers var børnene nok ikke til at lokke flere fastelavnsboller i – i morgen.

De første er nogle jeg fandt på Odense Marcipans opskrift side. Det er en forholdsvis almindelig bolledej, som man fylder cognac-marcipan ovenpå inden de bages i ovnen. Jeg har ikke nået at lave glasur til dem, da de blev prøvesmagt lune. Men i morgen bliver der lagt lidt glasur på resterne og de kan spises af børnene i børnehaven Birken. Som I kan se på billedet kom mine ikke til helt at se ud som det billede “Odense Marcipan” har af deres boller. Men de smager rigtig fint.

IMG_9084

Næste fastelavns-bolle-forsøg blev efter en opskrift “Lone fra HHV” sendte mig via fb. De hedder også Semlor. WOW de er gode! Efter at man har bagt mandel-bollerne skærer man toppen af og piller indmaden ud af bollerne. Den blander man med marcipan (og lidt mælk) og propper tilbage i bollerne. Derefter en klat creme på og så flødeskum. Toppen på igen og drys med flormelis. De er rigtig gode, -men én bolle er nok!

IMG_9083

IMG_9085 IMG_9086 IMG_9087-1 IMG_9088 

Opskriften på ovenstående Semlorer er her:

188565_10150112138780956_677705955_6239288_2159025_n

Den tredje slags fastelavnsboller som blev produceret idag er de traditionelle med creme i og glasur på toppen, -mors go’e gammeldaws opskrift. De skal alle (24 stk) pyntes med glasur i morgen tidlig og køres ud i børnehaven, hvor Sebastian og Elisabeth skal holde årets anden og sidste fastelavnsfest.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

3 svar til “Fastelavnsboller – i flere udgaver”

 1. Lone Avatar
  Lone

  Hej Sofie.
  Dejligt at hører, at opskriften bragte lykke. Gode billeder – især af ungerne!
  Kh. Lone
  P.s. Måske jeg så kunne få opskrifen på “mors go´e gammeldaws”…..

 2. Sofie Avatar
  Sofie

  Hej Lone!
  Tak for din søde kommentar og den gode opskrift. Selvfølgelig kan du, -og andre bloglæsere få opskriften på “mors gammeldaws”. Jeg har skrevet opskriften ind i indlægget her, hvor der også er billede af bollerne.

 3. […] valgte at lave “Semlorer”-bollerne, som fødselsdagsboller, imens RØM-kagerne var grønne Kaj-kager. Herligt først at træne hunde […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.