Backup af ALLE mine digitale billeder

Jeg har haft et digitalt kamera siden 2001, og har derfor gennem de sidste mange år taget rigtig mange fotos (og en del videoer). Alle disse fotos har jeg aldrig rigtig fået sorteret, – men gemt er de! Her og der og allevegne: Nogle ligger på mit OneDrive (faktisk 3 forskellige steder), nogle af de “gamle” fra start 2000’erne er gemt på CD-rom, nogle er i Google fotos, nogle i iCloud (inden jeg fandt ud af, hvordan man slog det fra). Kender du det? Eller har du totalt tjek på din foto-backup inkl. sortering?

Men NU skal det være. Jeg har fulgt den amerikanske fotograf “Miss Freddy” i et stykke tid via BlogLov’in-app’en og ved årsskiftet skrev hun dette blogindlæg Free Backup Bootcamp! Og jeg er gået i gang. Første step er at indkøbe en TOM ekstern 2TB harddisk (jeg har valgt en Seagate i Elgiganten, da den kan læses af både Mac og Windows) og derefter lokalisere ALLE ens fotos og videos. De indlæses nu på denne harddisk, sådan lidt bid for bid. Disk for disk, usb for usb, download for download. Alt skal ind på den nye eksterne harddisk. 

Hvis du selv skal i gang – kan jeg varmt anbefale at gennemgå Miss Freddy’s lille kursus (det er GRATIS). Hun kommer med mange fine tips og tricks. Og vigtigst af alt. Hun tager det i små skridt så man kan overskue processen.

Jeg er i gang med at lave min digitale “hub”.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.