Klargøring til årets sommertogt

Lige om lidt skal vi på sejler-sommerferie i vores Bavaria 37 (2007) med planer om en tur i Østersøen og rundt om Bornholm.

Skærmbillede 2016-07-09 kl. 18.39.08
I grove træk ser indretningen af vores Bavaria 37, sådan ud. Sebastian har den ene agter-kahyt, mens pigerne deler den anden agterkahyt. Selv sover vi i forkahytten.

Det er blevet tid til at pakke båden, så jeg sidder og tænker tilbage på de to sidste år, hvor vi har været på lignende sejlerferier. Når man bor 2 voksne, 3 halvstore børn og 3 hunde sammen på en båd (11,8 m x 3,8 m), er man nødt til at tænke i smarte løsninger, ellers kommer båden hurtigt til at blive et “stort rod”.

IMG_3599
Mor og jeg fandt en stor rest stærkt møbelstof – og gik igang med en ny foldecykel-taske.

De to foregående år har vi nydt at have cykler med ombord. Det gør os lidt mere mobile, når vi skal handle ind eller opleve områderne. Vi har dog måttet sande at de 3 børnecykler ikke længere kan surres fast sammen med gummibåden under bommen, da cyklerne (og børnene) simpelthen her blevet for store. Derfor har vi været ude og investere, så vi alle 5 nu har foldecykler. Vi havde 1 i forvejen, som jeg sammen med min mor, har lavet en ny pose til da dens grå pose var gået helt “skilt ad” med en lynlås der ikke længere virkede. De sidste 4 foldecykler har vi dels købt igennem den Blå Avis og dels i bådcenteret i Kastrup, hvor Michael lige faldt over et godt tilbud. Så vi skulle være godt kørende i år.

IMG_3601
To lynlåse i tasken sørger for at den kan åbnes HELT – så er det nemmere at få cyklen i tasken.
IMG_3605
Færdig, og cyklen er lige til at gå ombord med.

Jeg havde en del stof til overs (det var en stor rest jeg købte i Stof & stil), og derfor syede min mor tre tasker til børnene, som der kan være toiletsager, håndklæde og tøj i, når de fx skal i bad, hvor vi benytter havnenes baderum. De kan selvfølgelig også bruges til en tur på stranden eller morgenbrøds-hentning.

IMG_3616
Sebastians taske – også i en rest møbelstof. Mor ødelagde sin symaskine, så vi var nødt til at hente min, for at få syet taskerne færdige. Godt der stadig er garanti på.
IMG_3615
Pigernes tasker. Bemærk de broderede forbogstaver på hankene.

Hundene har hver deres pladser. Border Collierne har deres suge-måtter, som jeg synes er mægtige, da de suger vandet fra hundenes pels (JA – de er to store badedyr) og samtidig ligger fast pga gummibagsiden på det ellers glatte gulv. Skipper har sin lille transportkasse + hans bløde hundeseng med, den står indtil videre under kortbordet. Hundemaden har vi i år placeret i bordet oppe i cockpittet, der kunne det lige være. Hundelinerne er placeret under trinnet, så de er nemme at komme til. Resten af hundetingene (træningsudstyr, pelspleje m.m.) er placeret i tasker i cockpittets bænke.

IMG_3659
Skippers hundekurv og kasse. Hans madskål er også i kassen, da mine to border-drenge gerne vil have hvalpemad.

Michael har for et par år siden lavet en plade, som vi kunne sætte rundt om styrepulten, og dermed forlænge bordet når vi er mange ombord. I år blev han færdig med det rigtige bord, som er lavet i teak-træ, og kan klappes sammen på midten, så det er mere håndterbart når det skal i kistebænken under sejlads.

IMG_3622 IMG_3628

Ude under sengen i forkahytten er der nogle store opbevaringsrum, som vi stort set ikke bruger fordi det er temmelig besværligt at flytte dyner og madrasser inden man kan vippe pladerne op til siderne og komme i rummene. Derfor foreslog jeg at pladerne skulle laves til én stor plade og hængslet skulle være foran, så man kunne løfte hele molevitten og komme ned i rummene.

IMG_3623
Dette skal laves om, så man ikke skal have dyner og madrasser væk for at kunne komme ned under sengen.

 

IMG_3625
Piano-hængslet saves til i rette længde, og de to vippe-plader skrues sammen til en stor plade.

 

IMG_3626
Det blev den færdige løsning, så vi nu kan komme ned i de to nærmeste rum, – en stor forbedring. Det blev endnu bedre, da der også blev lavet en hylde mere (der kan klappes op) i det forreste store rum. NU kommer vi til at kunne benytte denne plads.

Jeg fik også Michael til (selv om han skulle tage tilløb nogle gange) at SAVE et stort stykke af bordbenene på bordet midt i båden. Det var efter min mening alt for højt. Helt nøjagtigt fik jeg Michael til at save 8 cm af – og det blev rigtig godt. Nu sidder jeg ikke hver gang og tænker: Gu’ ve’ hvad de tyskere (mænd?) har tænkt på da de lavede bordet? De er da ikke højere end os danskere? I hvert fald regner jeg mig selv for sådan en “gennemsnits”-dansker i højden (172 cm) og bordets højde passede overhovedet ikke.

Det gør det nu, og jeg tænker ikke længere over at bordet har en forkert højde, -så det kan klart anbefales! Bare i gang med saven.

I øvrigt har vi i år også trukket ledninger og sat et par ekstra stikkontakter op, så ikke vi falder i forlængerledninger til børnenes iPads, min computer, AppleTV’et, støvsugeren m.m.  🙂


Udgivet

i

af

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.