Hattonchatel – prinsesseliv på slottet

Michael havde booket 3-nætter-i-tårnværelse på Hattonchatel i det østlige Frankrig, gennem DuGlemmerDetAldrig.

Vi bookede opholdet fra onsdag til lørdag, med 3-retters-vin-menu fredag aften. Vi besluttede os for at flyve til Luxembourg, leje bil og køre ca. 1,5 timer (120 km) fra lufthavnen til slottet i Frankrig.
Vi fik udleveret en lille Skoda CityGo i lufthavnen (booket hos InterRent), efter en del fotokopiering af dokumenter, pas og kørekort hos bureauet, der åbenbart fungerer bedst med papir, kuglepen, kæmpe overstreget papirskema/kalender, istedet for at gøre brug af de digitale hjælpemidler der også lå på bordet.

img_4259

Den lille sorte dyt passede fint til vores transportbehov, men når vi selv skal ud og have ny dyt engang skal det være en, der kan accelerere op af bakke på motorvejene.  Her er en lille “speed”-video af det sidste stykke frem til slottet:

På slottet blev vi taget godt i mod af Fabian, der viste os rundt på slottet og havde så travlt med at fortælle og vise os til rette at han glemte sin mobil i spiseafdelingen, og glemte at vise os, vores værelse. Vi grinede dog bare af ham, men han syntes bestemt ikke det var sjovt at han havde sagt farvel til os, hvorefter vi pænt spurgte, hvor vi skulle bære vores tasker hen.

img_4521 img_4522 img_4523 img_4524 img_4529 img_4532 img_4535 img_4520 img_4517 img_4536 img_4539 img_4543
Til aften kørte vi 7 km ned af vejen, hvor Fabian havde anbefalet os en lokal restaurant. Her taler de (overraskende nok) fransk – og KUN fransk. Jeg blev rigtig glad for ordbogen.com, så vi kunne navigere udenom snegle, gedeost, hele stegte fisk osv. og fik lært at en “karaffel vand” er gratis, mens vand på flaske skal betales. Vand hedder i øvrigt “Eau” og udtales næsten som det danske øv (jeg bliver nok aldrig super-skarp til fransk, men det få gloser jeg kan bliver udvidet temmelig meget i løbet af sådan et par dage).

img_4544
Fabians “portner”-bolig lige ved siden af slottet.
img_4549
Portner-boligen og de to golden retrievere, der holdte vagt.

img_4545 img_4546 img_4548 img_4550 img_4551 img_4554 img_4560 img_4563 img_4564

Torsdag kørte vi til byen Metz (75 km), der er Lorraine-områdets “hovedstad” og er en forholdsvis stor by, med mange fine gamle gågader med fine små og store butikker.
Fabians kommentar da vi kom tilbage på slottet var henvendt til Michael: Oh I’m sorry for your creditcard!

Fredag kørte vi til Verdune (40 km) og blev “Turister på slagmarken“. Området gør sig meget i at fortælle om 1. Verdenskrig specielt det laaaaange slag (uden nogen egentlig sejrherre) ved Verdune fra feb.1916-dec.1916. Her døde omkring en halv million soldater både franske og tyske. Der er masser af mindesmærker, bøger, skyttegrave og skilte – desværre (for os) kun på fransk. Selv på det forholdsvis store turistkontor i Verdune kunne de to ekspedienter ikke et ord engelsk. Da jeg spurgte efter et vandreturskort i området fik jeg udleveret et bykort over Verdune. På hylden fandt vi dog et lille hæfte på engelsk til børn (9-12 år) med aktiviteter ude på de omkringliggende fort, og det var sådan vi fandt de vigtigste mindesmærker og fik lidt information om dem.

img_4573 img_4574 img_4575 img_4576 img_4578 img_4579 img_4582 img_4583 img_4584 img_4585 img_4586 img_4587 img_4588 img_4589

Fredag aften var der dækket op til romantisk middag i slottets riddersal, og her var vi 10-12 personer, der fik serveret den flotte vin-menu.

img_4989
Fredag aften, der er dækket op i riddersalen til 5-6 par. Ild i pejsen, og afdæmpet musik. Fantastisk.
img_4992
Vores bord, og de andre par til spisning. Maden var klar kl. 19:30, men selve spisningen begyndte først kl. 20:15… de spiser sent i Frankrig.
img_4993
Romantisk bordpynt
img_4995
Velkomstdrikken, var lokalt producerede bobler.
img_4996
Forret
img_4997
…og en lille mellemret: SNEGLE. De smager fint, hvis man ellers kan abstrahere fra Michaels kommentarer om følehorn m.m.
img_4998
Michael smager snegle, for første, eneste og sidste gang i hans liv. -Man skal jo prøve alting, mindst 1 gang 🙂
img_4999
Skål i lokalt boblevand.
img_5001
Kammuslinger (i lerfadet) med tilbehør.
img_5002
Lækker andesteg med bagt kartoffelmos og garniture.
img_5004
Oste! …bl.a. den berømte franske gedeost (midt for).
img_5005
MMmmmmm… brownie, der smelter på tungen.

Lørdag var ren transport tilbage til Danmark, først i bil til Luxembourg og med fly, først til Frankfurt og derefter til Kbh.

img_4590
Nogen anderledes “tagrender”, hvor vandet løber “gennem” ryggen og ud af munden, når det regner…
img_4986
Biblioteket på slottet, -den ene væg var fyldt med bøger (kan ikke ses på billedet).

img_4988

Mere fra min blog:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *