På fotoredigeringsskolebænken

Jeg har begavet mig selv med et fotoredigerings-kursus, så jeg kan lære en hensigtsmæssig arbejdsgang (workflow) når jeg skal have billederne fra kamera (kort el. iPhone) ind i Lightroom/Photoshop og derefter gemme billederne lidt mere hensigtsmæssigt en jeg fik gjort i 2015 (min Mac brød sammen – jeg fik dog reddet billederne i en backup-fil). Kurset er på tilbud (-20%) indtil d. 21. jan. 2016.

Kurset kræver at man har Adobe Lightroom og Adobe Photoshop. Jeg har valgt at abonnere på begge programmer til 92,50 d.kr. pr. måned for studerende/lærere. Alle kan dog prøve begge programmer gratis i 30 dage inden man evt. beslutter sig for abonnement.

Allerede i 1. lektion viser Jessice Sprague (JS), hvordan man hensigtsmæssigt kopierer sine billeder ind i Lightroom. JS anbefaler at man lægger sine billeder på en ekstern harddisk og uploader dem til en dropbox (eller andet sted på internet-“harddisk”). Der er mange fif at hente fx. tags, metadata, workflow osv. Jeg er allerede glad, og har fået sorteret billederne ned i en ny mappestruktur fra både min iPhone og kamerakortet. Jeg iler videre mod lektion 2 og 3, -basisredigering.

Efter et hurtigt kig på videoerne, legede jeg lidt, og kom frem til dette billede fra hundelufteturen i går ved Munkholmbroen.

IMG_2359
Der var så flot ved Munkholm i går aftes (I kan lige skimte broen langt ude i baggrunden), og hundene nød friheden og en kold badetur.

 


Udgivet

i

af

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.