Fastelavn i børnehaven Birken

… og her til morgen blev pige-klovnen malet op igen Smiley og fastelavnsbollerne pyntet inden begge dele røg i børnehaven sammen med spiderman. Under billederne på dagens indslag er opskriften på fastelavnsbollerne “som mor laver dem” (altså min mor) Smiley, der blinker

IMG_9089 IMG_9094 IMG_9096

Fastelavnsboller (20 stk)

Ingredienser:

325g mel (+ det løse), 150g smør/marg, 1/4 tsk salt, 75g sukker, 1 tsk Vanilla, 50g gær, 1½ dl mælk, 1 æg

Creme-fyld: 2 æg, 4ss sukker piskes sammen i en gryde. 1 ss Maizena, 2½ dl mælk, ½ stang vanille tilsættes og alt bringes langsomt i kog. Cremen afkøles, men behøver ikke være helt kold inden den bruges i bollerne. (Til de dovne/travle: 1 brev bagefast lagkage-creme kan sagtens bruges).

Glasur af ca. 150g flormelis og evt. kakao

Smør smuldres i melet. Sukker, salt og vanilla blandes i. Gæren røres ud i mælken (der er blevet lunet til 38 grader i fx microovnen) og tilsættes melblandingen sammen med ægget. Ælt dejen godt igennem til den bliver “blank” og slipper skålen, der tilsættes mel efter behov. Dejen hæver 1 time. Dejen udrulles og skæres i 20 små kvadrater, hvorpå der lægges en klat fyld. Enderne samles og bollerne sættes på en bageplade, hvor de efterhæver 25 min. Bagetid: ca. 12-15 min. ved 200 grader.

Mere fra min blog:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.